T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
GÜNDEM; Gıda Kaynaklı Zehirlenme Vakalarını Önlemek İçin Alınması Gereken
Önlemler;
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz, Sayın Valimiz Aziz YILDIRIM Başkanlığında 11.07.2025 Cuma günü yukarıdaki gündem maddesini görüşmek üzere toplanmıştır.
Gıda kaynaklı olan zehirlenme vakalarının, özellikle yaz aylarında daha yoğun olmak üzere, düğün, mevlit ve anma toplantıları gibi toplu katılımların olduğu törenlerde, töreni düzenleyen kişi ve/veya kişilerce evlerde veya yiyecek hazırlama konusunda herhangi bir yasal izni bulunmayanlara hazırlatılan yiyeceklerin törene gelen konuklara ikram edilmesi, ikramlarda ana yemek olarak genelde kolay bozulan et ve et ürünlerinden yapılan gıdaların (etli ve tavuklu pilav gibi) seçildiği bu durumun zaman zaman toplu zehirlenmelere yol açtığı, özellikle içinde bulunduğumuz yaz aylarında mevsim şartlarına bağlı olarak bu duruma daha sık rastlanıldığından İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca Alınan karar gereğince;
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce;
Özellikle içinde bulunduğumuz yaz aylarında düğün, mevlüt gibi toplu organizasyonlarda evlerde hazırlanan yiyeceklerin ikramı tercih edilecekse bu yiyeceklerin hazırlanmasında kolay bozulabilen (et, et ürünleri, tavuk v.b.) gıda maddelerinin kullanılmasından kaçınılması, bu ürünlerin kullanıldığı durumlarda ise yemeklerin ilgili mevzuata göre izinli gıda imalathanelerinde (lokanta, pastane, yemek fabrikası, v.b.) hazırlatılarak yine bu firmalarda görevli kişilerin nezdinde taşıma ve dağıtımının sağlanmasının tercih edilmesi hususunun insan sağlığı açısından uygun olacağı ve bu doğrultuda hazırlanacak bir basın bülteni ile konu hakkında halkın bilgilendirilmesine ve uygulamanın bu yönde teşvik edilmesine,
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ülkemizde güvenilir gıda bilincinin geliştirilmesi ve gıdalara ilişkin her türlü şikâyet ve taleplerin iletilebilmesi amacıyla oluşturulan 174 ALO GIDA HATTI’nın halkımız tarafından daha yaygın bir şekilde bilinmesi amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce afişler hazırlanarak dijital olarak yayımlanması, ayrıca gerek yazılı gerekse görsel basınla işbirliği içerisinde bu konuyla ilgili programlar ve basın bülteni hazırlanarak yayımlanmasına,
Kurulca; Uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmesine,
Oy birliği ile karar verilmiştir.